На всички наши последователи, читатели и посетители пожелаваме весели и щастливи празници!

Здравейте и добре дошли в нашия блог!
Той е създаден с една единствена цел: да направим всичко по силите си, за да повишим информираността и разширим кръгозора на българския потребител, да му помогнем да натрупа информация за това революционно изобретение, облекчаващо домакинския труд в кухнята;
Да му дадем достатъчно информация, за да осъзнае ползата от правилно подбрания според конкретните потребности уред - мултикукър и от възможностите на различните модели.

Държим изрично да подчертаем:
Ние не работим за никого, този блог е наш личен частен проект и тук ще говорим без спестяване на фактите за различните модели мултикукъри и техните възможности, предимства и недостатъци, ще публикуваме рецепти - наши лични и взаимствани от подходящи добри източници.
Ще говорим за мултикукърите по света и за тези, достигнали до нашия пазар.

Пожелаваме ви приятно и ползотворно прекарване на времето в нашата страница!

Валя и Ирина

Към всички наши читатели бихме искали да отправим следните думи:

Преди всичко няма нищо страшно или тъжно в това, че някой вече си е купил мултикукър, който може и да не е най-добрият или най-подходящият за него и дори той да се чувства малко разочарован.

Истината е, че ние, българите, имаме много слаба представа за тези уреди, за различните модели и техните възможности.

Лошото е, че към момента у нас заинтересовани страни да обяснят и ограмотят потребителите за плюсовете и минусите, за характерните особености на различните модели няма - всеки гледа да рекламира, независимо от качествата на уредите, които предлага. А повечето търговци дори и това не правят както трябва - толкова слабо информативни са описанията на предлаганите уреди.

Идеалният уред още не е измислен, или ако е, то той не е стигнал по никой начин до пазара ни. За нас обаче е важно да сме наясно, преди да купуваме, с плюсовете и минусите, за да можем да преценим много точно с кой недостатък на избрания от нас уред можем да се примирим, и с кой не, както и с това, кои предимства, наред с дребните недостатъци на избрания уред, за нас представляват ценност, от която не искаме да се лишим.

Пък и никъде не е казано, че като сме си купили някой модел, той е ще ни е последният.

Ние вярваме, че на пазара тепърва ще се появяват нови модели и всеки ще има шанс при бъдеща покупка да избере нова машина, по-добра от предишната, която е имал, и в по-голяма степен удовлетворяваща неговите нужди.

вторник, 12 декември 2017 г.

Всичко за мултикукърите на едно мястоКогато се запалихме по мултикукърите, ние бяхме страшно неосведомени какво могат те, какви видове биват, нямахме ни най-малка представа как да изберем дори за себе си мултикукър и от неопитност няколко пъти сгрешихме в избора си, та се наложи да отказваме вече поръчания уред... тогава установихме колко малко информация има всъщност българският потребител за тези безценни кухненски помощници и до каква степен неинформиран избор най-често прави той.

В избора му на кухненски уред, който да облегчи кухненската работа, не му помага на практика никой - нито производителите, нито търговците. Всеки, който е решил да се сдобие с този безценен помощник в кухнята, се лута сам за себе си, търси, рови за информация тук и там, чете това, на което е попаднал, поръчва, после може да установи, че нещо не е узнал навреме, нещо не е разбрал и по тази причина в нещо е сгрешил или, с повечко късмет-  е направил добър избор.

В същото време всеки производител се стреми да изтъкне предимствата на продуктите, които  предлага на пазара (което е естествено), но и всячески  да премълчи за недостатъците им.

Що се касае до търговците - ние установихме, че търговците се отнасят абсолютно апатично към  ангажираността си да осведомят потребителя за възможностите, качествата и недостатъците  на предлаганите от тях уреди - било от немарливост, било от незнание или от стремеж да продадат на всяка цена стоката си, без значение, че клиентът може да бъде подведен в своята неинформираност. На тях им е все едно - важното е стоката да се продава, при това ( с малки изключения) на колкото се може по-висока цена. Дори сме се сблъсквали с парадокси - по-висококачествени уреди да се предлагат на по-ниски цени, отколкото по-нискокачествени такива. Нямаме друго обяснение на този феномен, освен това, че самите търговци може да не са съвсем добре запознати с характеристиките на стоките, които предлагат на пазара, или пък "Ако мине - мине, ако ли не.... тогава шЪ намаляме цената..." .

И понеже самите ние попаднахме в този "капан" и започнахме да се лутаме и да търсим информация за този и за онзи продукт, и установихме колко много неща трябва да знае човек, за да направи своя наистина информиран и разумен избор, решихме, че един такъв блог, посветен на всичко за мултикукърите, предлагани на българския пазар, е много нужен и ще запълни една сериозна празнота в осведомеността на българския потребител.

И така, блогът вече е създаден и оттук насетне в него ще можете да се запознавате с  плюсовете и минусите на различните модели, да получите подробна информация за техническите им характеристики, подробно описание на режимите на работа, ще можете да преглеждате видеообзори, без да излизате от блога, да научавате нови рецепти, да оставяте собствените си потребителски отзиви и коментари, да научавате за новостите, предлагани на нашия пазар, откъде и на какви цени можете да купите един или друг модел, ще четете рецепти за ястия, печива, десерти и всичко друго, което може да се приготви в тях.

Ние искрено се надяваме, че този блог с времето ще се превърне в един полезен помощник на всеки българин, който се лута и търси да направи своя възможно най-добър избор и чрез правилния избор на уред за своя дом и своето домакинство да облекчи работата си в кухнята и  да направи храната на семейството си по-здравословна и по-вкусна.


Добре дошли в новия ни блог и ползотворно прекарване на времето при нас!

Няма коментари:

Публикуване на коментар