На всички наши последователи, читатели и посетители пожелаваме весели и щастливи празници!

Здравейте и добре дошли в нашия блог!
Той е създаден с една единствена цел: да направим всичко по силите си, за да повишим информираността и разширим кръгозора на българския потребител, да му помогнем да натрупа информация за това революционно изобретение, облекчаващо домакинския труд в кухнята;
Да му дадем достатъчно информация, за да осъзнае ползата от правилно подбрания според конкретните потребности уред - мултикукър и от възможностите на различните модели.

Държим изрично да подчертаем:
Ние не работим за никого, този блог е наш личен частен проект и тук ще говорим без спестяване на фактите за различните модели мултикукъри и техните възможности, предимства и недостатъци, ще публикуваме рецепти - наши лични и взаимствани от подходящи добри източници.
Ще говорим за мултикукърите по света и за тези, достигнали до нашия пазар.

Пожелаваме ви приятно и ползотворно прекарване на времето в нашата страница!

Валя и Ирина

Към всички наши читатели бихме искали да отправим следните думи:

Преди всичко няма нищо страшно или тъжно в това, че някой вече си е купил мултикукър, който може и да не е най-добрият или най-подходящият за него и дори той да се чувства малко разочарован.

Истината е, че ние, българите, имаме много слаба представа за тези уреди, за различните модели и техните възможности.

Лошото е, че към момента у нас заинтересовани страни да обяснят и ограмотят потребителите за плюсовете и минусите, за характерните особености на различните модели няма - всеки гледа да рекламира, независимо от качествата на уредите, които предлага. А повечето търговци дори и това не правят както трябва - толкова слабо информативни са описанията на предлаганите уреди.

Идеалният уред още не е измислен, или ако е, то той не е стигнал по никой начин до пазара ни. За нас обаче е важно да сме наясно, преди да купуваме, с плюсовете и минусите, за да можем да преценим много точно с кой недостатък на избрания от нас уред можем да се примирим, и с кой не, както и с това, кои предимства, наред с дребните недостатъци на избрания уред, за нас представляват ценност, от която не искаме да се лишим.

Пък и никъде не е казано, че като сме си купили някой модел, той е ще ни е последният.

Ние вярваме, че на пазара тепърва ще се появяват нови модели и всеки ще има шанс при бъдеща покупка да избере нова машина, по-добра от предишната, която е имал, и в по-голяма степен удовлетворяваща неговите нужди.

събота, 23 декември 2017 г.

Мултикукъри ли!? Хайде да се уточним за какво иде реч! Кое от онова, което наричат в България мултикукър, реално е такъв уред?

 Този електрически тиган се предлага в раздела за мултикукъри на най-големия и най-популярен онлайн магазин в България, барабар с оризоварки, слоукукъри и фритюрници.


Уважаеми читателю,

Ревюто ни за мултикукъра Ourson MP 5005 PSD съзнателно изпревари логическия ход на нашето пътешествие из света на мултикукърите  - желанието ни  беше да се опитаме да подскажем на българския  читател и потребител в каква посока не след дълго ще поеме нашият разказ - тук ще можеш да прочетеш още много подобни и подробни ревюта на мултикукъри - много повече от мизерните 30-40 вида, които на практика се предлагат на оскъдния български  пазар.

Но защо ще ми разказваш за нещо, което все едно, не мога  да си купя!? - ще попиташ ти.

Ами много просто!
Защото ako самият ти не си отвориш очите, не очаквай някой да уважи твоето реално право на избор, който да ти даде възможност за по-облекчен, по-комфортен и добър живот!

Един от най-големите и най-популярни български онлайн магазини предлага на сънародника ни избор измежду реално двайсетина вида мултикукъри (защото останалите до 39, които той е сложил в раздела за мултикукъри, към момента на публикуване на статията, са всъщност слоукукъри, конвекторни фурни, фритюрници и електрически тигани.
И никой не си прави труда да ги разграничи като различни видове уреди за приготвяне на домашна храна!

Затова пък онлайн магазинът твърди, че предлага "голям избор и разнообразие", според неговата собствена реклама...  Ми то е все едно някой да ти каже сега, че мобифон, GSM и смартфон са едно и също нещо! Да, ама не!, както обичаше да казва, Бог да го прости, покойният журналист Петко Бочаров.

В "сравнителя на цени" pazaruvaj.com реално се предлагат малко над 30 модела мултикукъри.
Не стига че те всичките са поставени в графата "електрически тенджери", ами на всичкото отгоре се предлагат в един кюп с оризоварки, уреди за бавно готвене, конвекторни фурни, фритюрници, че и един бойлер даже, попаднал в графата незнайно защо и как, се мъдри в асортимента на предлаганите стоки.

Това говори , освен всичко останало, и за слабата квалификация на персонала, който обслужва въпросните сайтове, за тотално неразбиране на разликите между уредите, които те предлагат.

Е, питаме се ние, ако персоналът е толкова слабо обучен, а ръководството - толкова нехайно към ангажимента си да поднася изчерпателна и достоверна информация на потребителите, то какво да очакваме от бедния български купувач, който, попаднал там, се чуди сега, какво да си купи и какво всъщност да "избира" при тази тотална липса на избор!

Предлагат му някакви си измъкнати оттук-оттам, като цяло морално остарели - по два-три или малко повече модела от крайно ограничен брой марки, със също толкова крайно ограничени (като цяло) възможности за приготвяне на храна (е, тук, в последното твърдение има все пак мааалки изключения, наистина).

Поднасят му едно изключително бедно анонсиране на моделите от и бездруго мизерния избор.

Оставят го  да избира на фона на тоталната липса на информация в българския сектор на интернет за това докъде се е развила вече тази техника.

А имаш ли представа ти, уважаеми читателю, измежду какво богатство и многообразие на видовете "вълшебни гърнета" за готвене, излезли сякаш от приказката на братя Грим - каквото са на практика уредите за приготвяне на храна в днешно време, може да избира тебеподобният хомо сапиенс от други, не особено далечни страни по света.

По никакъв начин никой у нас не си прави труда да даде повече информация, ако щеш, да ограмоти потребителя докъде се е развила вече тази техника, с какви възможности за приготвяне на храна и за облекчаване труда на съвременния човек в кухнята разполагат последните модели, излизащи на пазара.

Подхвърлят му да избира измежду морално остарели, изостанали от времето си и с ограничени възможности  модели... Кой знае колко от тях залежават с години в складовете и как ли отчаяно се опитват да ги продадат българските търговци...

И накрая най-безочливо уверяват, че българинът бил имал "голям избор и разнообразие".
Ако не беше тъжно, щеше да е смешно!

И, разбира се,  надуват цените - къде основателно, къде -не!... На гърба на неинформирания купувач се печели най-добре, в края на краищата, нали?!...

Каква лъжа и измама! Какво хвърляне на прах в очите на потребителя у нас!

А знаеш ли ти, уважаеми  български потребителю, че във възможностите (защото за момента ти липсва база за сравнение) да осъзнаеш и оцениш преимуществата на съвременния, модерен, цивилизован и най-вече практичен начин на приготвяне на храна за ежедневието на твоето домакинство, си изпреварен във "възпитанието на вкусовете и възприятията" дори от такива традиционно считани за изостанали в това отношение страни като... Беларус, например!

Държава с население едва 9.5 милиона жители, държава, водена и до днес от един традиционен, несменяем вече 24 години! президент, на практика диктатор от комунистическото време, който нарича себе си лидер, държава, в която човешките права са до такава степен погазени, че който белорусин се измъкне оттам, не ще и да чуе да се връща?!

Но на пазара в Беларус се предлагат и купуват! не по-малко от пет-шестотин  модела мултикукъри - един от друг по-нови и с по-добри и модерни функции... Че белорусинът в разглезването си oт огромното предлагане на хубава техника за облекчаване на живота му е стигнал дотам, че си прави публични класации на ИСТИНСКИТЕ мултикукъри не само по марки, по модели, по видове и по функции, но и  по дизайн на всичкото отгоре!

И е критичен и капризен, правейки тези класации!

За какво говорим всъщност? За какъв богат избор у нас!?...

А като няма предлагане, как реално ти ще разбереш що за уред е това, какви възможности можеш да имаш с него в дома си? Как ще загърбиш нихилизма си и ще заявиш на висок глас, че имаш право да живееш по-добре, получавайки свободен достъп на българския пазар до по-съвременна и с по-добри потребителски качества техника!?


Статията стана много дълга, но пък за сметка на това крайно необходима, преди да продължим разговора за мултикукърите.

А той със сигурност ще продължи, и, обещаваме ти, ще става все по-наситен с информация!

Остани с нас и ще научиш много интересни и полезни подробности за тези толкова ценни уреди, благодарение на които можеш НАИСТИНА да направиш готвенето по-лесно и по-бързо и да си подариш неподозирано много свободно време - за себе си, за твоята почивка, развлечения, за твоите деца и семейство!

До скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар