На всички наши последователи, читатели и посетители пожелаваме весели и щастливи празници!

Здравейте и добре дошли в нашия блог!
Той е създаден с една единствена цел: да направим всичко по силите си, за да повишим информираността и разширим кръгозора на българския потребител, да му помогнем да натрупа информация за това революционно изобретение, облекчаващо домакинския труд в кухнята;
Да му дадем достатъчно информация, за да осъзнае ползата от правилно подбрания според конкретните потребности уред - мултикукър и от възможностите на различните модели.

Държим изрично да подчертаем:
Ние не работим за никого, този блог е наш личен частен проект и тук ще говорим без спестяване на фактите за различните модели мултикукъри и техните възможности, предимства и недостатъци, ще публикуваме рецепти - наши лични и взаимствани от подходящи добри източници.
Ще говорим за мултикукърите по света и за тези, достигнали до нашия пазар.

Пожелаваме ви приятно и ползотворно прекарване на времето в нашата страница!

Валя и Ирина

Към всички наши читатели бихме искали да отправим следните думи:

Преди всичко няма нищо страшно или тъжно в това, че някой вече си е купил мултикукър, който може и да не е най-добрият или най-подходящият за него и дори той да се чувства малко разочарован.

Истината е, че ние, българите, имаме много слаба представа за тези уреди, за различните модели и техните възможности.

Лошото е, че към момента у нас заинтересовани страни да обяснят и ограмотят потребителите за плюсовете и минусите, за характерните особености на различните модели няма - всеки гледа да рекламира, независимо от качествата на уредите, които предлага. А повечето търговци дори и това не правят както трябва - толкова слабо информативни са описанията на предлаганите уреди.

Идеалният уред още не е измислен, или ако е, то той не е стигнал по никой начин до пазара ни. За нас обаче е важно да сме наясно, преди да купуваме, с плюсовете и минусите, за да можем да преценим много точно с кой недостатък на избрания от нас уред можем да се примирим, и с кой не, както и с това, кои предимства, наред с дребните недостатъци на избрания уред, за нас представляват ценност, от която не искаме да се лишим.

Пък и никъде не е казано, че като сме си купили някой модел, той е ще ни е последният.

Ние вярваме, че на пазара тепърва ще се появяват нови модели и всеки ще има шанс при бъдеща покупка да избере нова машина, по-добра от предишната, която е имал, и в по-голяма степен удовлетворяваща неговите нужди.

понеделник, 25 декември 2017 г.

Как да изберем подходящия мултикукър за своето домакинство - Въведение в темата


На снимките са показани модели, каквито тук не сме виждали, но пък... какво ли от мултикукърите сме видели ние !?!

И е тъжно, и е смешно едновременно, но да се надяваме, че ще доживеем и по-добри дни ... например да ни рекламират новите модели мултикукъри така, както днес се надпреварват да ни рекламират новите модели смартфони, или поне наполовина толкова активно!

И да имаме същия истински богат избор и разнообразие, или поне наполовина толкова голям!

До голяма степен е въпрос на реклама - "Студио модерна" рекламираше агресивно мултикукърите "Делимано" и ги разпродаде  "като топъл хляб".

И сега в съзнанието на средностатистическия българин "мултикукър" май се асоциира с "Делимано". Това не е нищо друго, освен резултат от обработката на обществените нагласи. Има много други модели мултикукъри - по-добри и по-функционални, но кой ги е рекламирал и предлагал !? И как да знае българинът какво удобство и улеснения на работата в кухнята са те?!

Обаче компанията  "Делимано", Италия,  за момента не предлага мултикукъри и Студио Модерна, за да вървят продажбите, се принуждава да ни рекламира също така агресивно "мултифункционални" тигани! на цена по 280 (пардон!), намалени на 180 лева.

А това си е чиста проба абсурд, скандално завишение на цената и опит за реализиране на свръхпечалби на гърба на неинформирания купувач! За толкова пари ще си купите хубав мултикукър, стига да сте наясно какво точно ви трябва на вас - за вашия дом, за вашето домакинство, във вашата кухня!

Затова не се подвеждайте, а търсете информация, или поне четете тази, която ние събираме и ви поднасяме добронамерено, лично почувствали мигновената промяна - леснина, удобство, вкус на храната -  в собствената си кухня с появата на първия ни мултикукър!

Бог да го прости Владимир Грашнов - възпитаната у българина култура да избира хубав мобилен телефон и да осъзнае, че това е придобивка, която ще промени живота му към по-добро, започна от неговото дело, от неговата амбиция всеки българин да има GSM в джоба си и да го използва активно.

Ние като частни лица сме далеч по възможности и позиция в обществото от това, което беше Грашнов, но амбицията ни е също толкова силна - да помогнем да се култивира в сънародника ни културата да използва и да осъзнае какво удобство и улеснение в кухнята са "вълшебните гърнета", колко е вкусна храната, приготвена в тях и какъв физически комфорт, и свободно време подаряват те на своите притежатели!

И да се научи потребителят да избира точно своето "вълшебно гърне" също така взискателно и грамотно, както избира новия си смартфон, лаптоп или новите си обувки!

Да осъзнае, че правилно избраният мултикукър, отговарящ точно на неговия стил на приготвяне на храната, подходящ за използване точно в неговото домакинство, е също толкова безценен и нужен, колкото и правилно подбраният смартфон!

И уверяваме, ви, ако сте избрали правилно вашия нов мултикукър, отговарящ точно на вашите потребности, на вашия начин на хранене, на вашия стил на приготвяне на храната за семейството ви, то няма да има нито един, който да каже: "Имам мултикукър,  но не го използвам, защото не мисля, че облекчава труда ми"! Нито един! Убедени сме в това!В следващите части на тази статия ще ви запознаем с основните неща, на които трябва да обръщате внимание, когато избирате мултикукъра за своята кухня!

Темата е обширна, а като цяло българинът не е запознат с нея.
Затова я разделяме на няколко части.

Ще прочетете за :

– Плюсовете и минусите на различните видове (групи) мултикукъри;

– Габаритите, параметрите, дизайна, материалите, от които са изработени мултикукърите и техните елементи;

– Набора от функции - за да прецените кои от тях на практика ще са ви нужни на вас и без които на вас лично  няма да ви е комфортно в кухнята, и ще се изкушите да захвърлите новата си скъпа придобивка, и кои едва ли ще използвате;

– Плюсовете и минусите  на различните вътрешни съдове (чаши), в които се приготвя храната и за това как да ги пазите и да се грижите за тях;

– Различните видове нагревателни елементи, за тяхното разположение и как те влияят на вкуса на храната, която приготвяте - а това е от съществено  значение, за да сте доволни от вашата нова машина за готвене и от вкуса на храната, която поднасяте на трапезата си! Затова трябва да избирате особено  взискателно!

- Рейтинга на водещите производители на мултикукъри в света;

И още много подробности, които трябва да знаете, преди да изберете СВОЯ мулктикукър и да кажете уверено и с удовлетворение, че той отговаря точно на вашите потребности!

И да не го захвърлите в шкафа или да правите отчаяни опити да го продадете на половин цена  след третото готвене!

До скорошна среща!

Няма коментари:

Публикуване на коментар