На всички наши последователи, читатели и посетители пожелаваме весели и щастливи празници!

Здравейте и добре дошли в нашия блог!
Той е създаден с една единствена цел: да направим всичко по силите си, за да повишим информираността и разширим кръгозора на българския потребител, да му помогнем да натрупа информация за това революционно изобретение, облекчаващо домакинския труд в кухнята;
Да му дадем достатъчно информация, за да осъзнае ползата от правилно подбрания според конкретните потребности уред - мултикукър и от възможностите на различните модели.

Държим изрично да подчертаем:
Ние не работим за никого, този блог е наш личен частен проект и тук ще говорим без спестяване на фактите за различните модели мултикукъри и техните възможности, предимства и недостатъци, ще публикуваме рецепти - наши лични и взаимствани от подходящи добри източници.
Ще говорим за мултикукърите по света и за тези, достигнали до нашия пазар.

Пожелаваме ви приятно и ползотворно прекарване на времето в нашата страница!

Валя и Ирина

Към всички наши читатели бихме искали да отправим следните думи:

Преди всичко няма нищо страшно или тъжно в това, че някой вече си е купил мултикукър, който може и да не е най-добрият или най-подходящият за него и дори той да се чувства малко разочарован.

Истината е, че ние, българите, имаме много слаба представа за тези уреди, за различните модели и техните възможности.

Лошото е, че към момента у нас заинтересовани страни да обяснят и ограмотят потребителите за плюсовете и минусите, за характерните особености на различните модели няма - всеки гледа да рекламира, независимо от качествата на уредите, които предлага. А повечето търговци дори и това не правят както трябва - толкова слабо информативни са описанията на предлаганите уреди.

Идеалният уред още не е измислен, или ако е, то той не е стигнал по никой начин до пазара ни. За нас обаче е важно да сме наясно, преди да купуваме, с плюсовете и минусите, за да можем да преценим много точно с кой недостатък на избрания от нас уред можем да се примирим, и с кой не, както и с това, кои предимства, наред с дребните недостатъци на избрания уред, за нас представляват ценност, от която не искаме да се лишим.

Пък и никъде не е казано, че като сме си купили някой модел, той е ще ни е последният.

Ние вярваме, че на пазара тепърва ще се появяват нови модели и всеки ще има шанс при бъдеща покупка да избере нова машина, по-добра от предишната, която е имал, и в по-голяма степен удовлетворяваща неговите нужди.

четвъртък, 21 декември 2017 г.

Ревю на мултикукър OURSON MP 5005 PSDМултикукърът  Ourson MP 5005 PSD под високо налягане е изпълнен в ултрасъвременен стил и се предлага на пазара, в.т. ч. и на българския, в няколко цвята - светлосив, оранжев, жълто-зелен, червен, лилав. Това дава възможност на всеки потребител, които пожелае да си купи точно този модел, да избере най-подходящия цвят за своята кухня.

LED дисплеят на предната страна на уреда показва във всеки момент на работа текущия режим на готвене, температурата и оставащото време до края на програмата.

Чашата (вътрешният съд) с общ обем 5 литра и реален капацитет за приготвяне на храна - 3л, е покрита  със специално керамично незалепващо покритие, което е изчислено за готвене под налягане и на пара. Също така чашата е снабдена с монтирани дръжки, за по-лесно изваждане и боравене с нея.

Окомлектовката на уреда според спецификацията на производителя трябва да съдържа  4 мерителни лъжички, мерителна чаша, контейнер в две части за готвене на пара и книга с рецепти.

11 автоматични програми с регулиране на времето дават възможност за готвене на пара, супи, запичане, пържене, печене, бавно готвене, яхния, каши, кисело мляко, компот.

Единадесетата програма е "Вашият избор", която дава възможност да зададете ръчно времето за готвене от 40 минути до 13 часа и температура за готвене в диапазон 50 - 130 градуса.

За готвенето е отговорен микропроцесор чрез технологията SMART, която следи за температурата и налягането.

За бързо готвене и за предотвратяване изпаряването на течностите може да се използват 3 нива на налягане - както преди началото на готвенето, така и по време на готвене.

Предвиден е отложен старт от 1 час до 8 часа и 50 минути. Ако след приключване на готвенето не сте извадили чашата с ястието от мултикукъра или не сте натиснали бутона "стоп", мултикукърът преминава в режим "поддържане на топлината" запазвайки го горещо до 12  часа.

За безопасно  готвене са предвидени 13 нива на защита с технологията SMART.


Предимства на модела Ourson MP 5005 PSD:

– красив, модерен дизайн
– възможност за готвене под налягане, при което не се допуска изпаряване на течността в съда
– ръчен режим "Вашият избор"
– тристепенна регулация на налягането
– подвижен вътрешен капак за по-лесно почистване
– много аксесоари, в т.ч. и книга с рецепти
– чаша с керамично покритие с високо качество, по което нищо не залепва и се почиства лесно, и с дръжкиНедостатъци:

– Капакът на мултикукъра е изпълнен от некачествен материал и бързо се чупи. Този проблем в гаранционния срок се отстранява в сервизния център, но все едно е неприятно. Дефектът е отстранен от производителя неотдавна, но следете, ако си закупувате този мултикукър от доставчик в България, кога е произведена партидата, от която е вашият мултикукър.

За да си гарантирате закупуването на уред,  който не съдържа този проблем, убедете се, че не ви продават мултикукър от стара партида, произведена отдавна. Българският пазар е оскъден откъм предлагане, потребителите са държани в сериозно информационно затъмнение и по тази причина са лесна жертва на недобросъвестни търговци.

– Дисплеят на уреда не се осветява по време на готвене.
– Управлението на уреда е сравнително сложно и не всеки потребител ще се ориентира в него веднага.
– Лопатката от комплекта не драска покритието на чашата, но оставя следи, затова е по-добре да си купите силиконова лопатка.
– Печивата остават много светли, без коричка отгоре, което е обусловено от конструкцията на уреда.
– Гуменият уплътнител на капака попива силните миризми и ги излъчва, макар че на следващите блюда те не се предават.Характеристики на модела Ourson MP 5005 PSD

Производител: Ourson
Страна на производство: Южна Корея
Модел:  MP 5005 PSD
Тип: мултикукър
Мощност: 1200 ВТ
Управление: електронно
Материал на корпуса: пластмаса
Обем: 5 литра
Керамична чаша с дръжки
Поддържане на топлината: да
Отложен старт: да
Максимално време на отлагане на старта - 13 часа
Вграден часовник
Брой автоматични програми: 11
пара,
супи,
запичане,
пържене,
печене,
бавно готвене,
яхния,
каши,
кисело мляко,
компот.
"Вашият избор" - ръчните настройки на време и температура  съставляват останалите  програми до 45 в описанието на Emag.
Максимално време на таймера: 11 часа
Тегло: 5.2 кг
Размери (ШхВхД): 33х30.4х30
Особености: възможност да се отложи началото на готвенето от 1 час до 8 часа и 50 минути; поддържане на топлината до 12 часа

Уредът се предлага от EMAG на цена 324 лв.
Гаранция 24 месеца с възможност за удължаване
Безплатна доставка , възможност за проверка на пратката

Няма коментари:

Публикуване на коментар