На всички наши последователи, читатели и посетители пожелаваме весели и щастливи празници!

Здравейте и добре дошли в нашия блог!
Той е създаден с една единствена цел: да направим всичко по силите си, за да повишим информираността и разширим кръгозора на българския потребител, да му помогнем да натрупа информация за това революционно изобретение, облекчаващо домакинския труд в кухнята;
Да му дадем достатъчно информация, за да осъзнае ползата от правилно подбрания според конкретните потребности уред - мултикукър и от възможностите на различните модели.

Държим изрично да подчертаем:
Ние не работим за никого, този блог е наш личен частен проект и тук ще говорим без спестяване на фактите за различните модели мултикукъри и техните възможности, предимства и недостатъци, ще публикуваме рецепти - наши лични и взаимствани от подходящи добри източници.
Ще говорим за мултикукърите по света и за тези, достигнали до нашия пазар.

Пожелаваме ви приятно и ползотворно прекарване на времето в нашата страница!

Валя и Ирина

Към всички наши читатели бихме искали да отправим следните думи:

Преди всичко няма нищо страшно или тъжно в това, че някой вече си е купил мултикукър, който може и да не е най-добрият или най-подходящият за него и дори той да се чувства малко разочарован.

Истината е, че ние, българите, имаме много слаба представа за тези уреди, за различните модели и техните възможности.

Лошото е, че към момента у нас заинтересовани страни да обяснят и ограмотят потребителите за плюсовете и минусите, за характерните особености на различните модели няма - всеки гледа да рекламира, независимо от качествата на уредите, които предлага. А повечето търговци дори и това не правят както трябва - толкова слабо информативни са описанията на предлаганите уреди.

Идеалният уред още не е измислен, или ако е, то той не е стигнал по никой начин до пазара ни. За нас обаче е важно да сме наясно, преди да купуваме, с плюсовете и минусите, за да можем да преценим много точно с кой недостатък на избрания от нас уред можем да се примирим, и с кой не, както и с това, кои предимства, наред с дребните недостатъци на избрания уред, за нас представляват ценност, от която не искаме да се лишим.

Пък и никъде не е казано, че като сме си купили някой модел, той е ще ни е последният.

Ние вярваме, че на пазара тепърва ще се появяват нови модели и всеки ще има шанс при бъдеща покупка да избере нова машина, по-добра от предишната, която е имал, и в по-голяма степен удовлетворяваща неговите нужди.

вторник, 23 януари 2018 г.

Как да сварим бързо и вкусно 2 кг пилешки бутчета в мултикукър - нехерметикПоказаните на снимката пилешки бутчета са 6 на брой - 3 в купата на кукъра, 3 в чинията и тежат точно 2 килограма.

От момента на поставяне  на бутчетата в чашата на уреда до момента на сервирането им на масата изминаха точно 50 минути, отчитайки, че бутчетата бяха сложени студени (от хладилника), и първоначално им беше добавена студена вода.

Мултикукърът е Redmond M90 (нехерметик), но смятаме , че този резултат може да бъде постигнат и във всеки друг модел мултикукър, който има 3D нагряване ( (на българския пазар това са повечето от уредите на Филипс и някои модели на Редмонд).

За другите уреди, които нямат 3D, нямаме точна представа, може да се наложи времето да се увеличи.

Това, което днес публикуваме, е нещо средно между рецепта и съвет, или, ако желаете, приемете го като рецепта с полезен съвет.Необходими продукти:

2 кг пилешко месо (в нашия случай 6 пилешки бутчета)
1 средно голям морков
1 глава лук
няколко зърна черен пипер
няколко зърна бахар
2 дафинови листа
сол


Начин на приготвяне:

В чашата на кукъра подреждаме пилешките бутчета.
Добавяме черния пипер, бахара, нарязания на кръгчета морков и лука, нарязан на едри парчета.
Сол се добавя към края на варенето, което не е проблем при нехерметиците.
Сипваме 1 чаша (250 мл) студена вода и включваме на 120 градуса на ръчен режим (Филипс, Редмонд, Делимано и Зефир имат програма за ръчен режим).

Водата завира най-много за 5 минути, като същевременно загрява студената чаша на кукъра.

Във вече затоплената чаша на кукъра доливаме гореща вода, до нивото на поставените продукти  (при нас дори бутчетата не са напълно покрити, както можете да видите на снимката по-долу).  При нас водата беше общо 1.1 литра.

Съвет!
Никога не се налива в чашата на мултикукъра вода над нивото на продуктите. 
Достатъчно е водата да бъде на нивото на сложените вътре продукти, дори не е нужно да ги покрива изцяло. Примерът на снимката ясно показва това.
Тогава продуктите  ще се сготвят най-бързо и ще имат великолепен вкусВключваме уреда на 100 градуса за oще 45 минути.

По време на готвенето капакът на уреда не се отваря!!! 
Всяко отваряне на капака отнема от топлината на течността и времето за готвене се удължава.

Единствено към края на готвенето може да се добави  сол или ако желаете, може да добавите солта след изключване на уреда и лекичко да се разбърка.

След  45 минути бутчетата изглеждат така:Месото може да се извади, а в овкусения, бистър и ароматен пилешки бульон да се свари ориз.
Бульонът е малко като количество, но е много силен. Накрая той спокойно може да се разреди с вода.
Получава се невероятно вкусно, особено ако се свари кафяв ориз.

Друга възможност е бульонът да се пресипе в отделен съд и да се добави към постни зеленчици - например гювеч, картофи, доматена яхния с лук или каквото обичате.

П.П. И да, когато бутчетата в чинията изстинаха, открихме, че стеклият се в чинията бульон под тях се беше желирал до твърдо състояние. 

Добър апетит!

*** *** ***

Ако приготвената в мултикукър-нехерметик храна ви харесва, присъединете се към нашата  група във Фейсбук:

Всичко за мултикукърите - нехерметици>>> 

При нас ще откриете: общуване с притежатели на такива уреди, дружелюбни съвети, разяснение на въпроси, по които не сте наясно, рецепти, консултации, всичко, което ще направи сприятеляването ви с тези уреди  лесно и приятно! И ще откриете също колко по-лек и по-комфортен може да бъде ежедневният труд в кухнята !


Няма коментари:

Публикуване на коментар