На всички наши последователи, читатели и посетители пожелаваме весели и щастливи празници!

Здравейте и добре дошли в нашия блог!
Той е създаден с една единствена цел: да направим всичко по силите си, за да повишим информираността и разширим кръгозора на българския потребител, да му помогнем да натрупа информация за това революционно изобретение, облекчаващо домакинския труд в кухнята;
Да му дадем достатъчно информация, за да осъзнае ползата от правилно подбрания според конкретните потребности уред - мултикукър и от възможностите на различните модели.

Държим изрично да подчертаем:
Ние не работим за никого, този блог е наш личен частен проект и тук ще говорим без спестяване на фактите за различните модели мултикукъри и техните възможности, предимства и недостатъци, ще публикуваме рецепти - наши лични и взаимствани от подходящи добри източници.
Ще говорим за мултикукърите по света и за тези, достигнали до нашия пазар.

Пожелаваме ви приятно и ползотворно прекарване на времето в нашата страница!

Валя и Ирина

Към всички наши читатели бихме искали да отправим следните думи:

Преди всичко няма нищо страшно или тъжно в това, че някой вече си е купил мултикукър, който може и да не е най-добрият или най-подходящият за него и дори той да се чувства малко разочарован.

Истината е, че ние, българите, имаме много слаба представа за тези уреди, за различните модели и техните възможности.

Лошото е, че към момента у нас заинтересовани страни да обяснят и ограмотят потребителите за плюсовете и минусите, за характерните особености на различните модели няма - всеки гледа да рекламира, независимо от качествата на уредите, които предлага. А повечето търговци дори и това не правят както трябва - толкова слабо информативни са описанията на предлаганите уреди.

Идеалният уред още не е измислен, или ако е, то той не е стигнал по никой начин до пазара ни. За нас обаче е важно да сме наясно, преди да купуваме, с плюсовете и минусите, за да можем да преценим много точно с кой недостатък на избрания от нас уред можем да се примирим, и с кой не, както и с това, кои предимства, наред с дребните недостатъци на избрания уред, за нас представляват ценност, от която не искаме да се лишим.

Пък и никъде не е казано, че като сме си купили някой модел, той е ще ни е последният.

Ние вярваме, че на пазара тепърва ще се появяват нови модели и всеки ще има шанс при бъдеща покупка да избере нова машина, по-добра от предишната, която е имал, и в по-голяма степен удовлетворяваща неговите нужди.

сряда, 10 януари 2018 г.

Крехки запечени пилешки бутчета в мултикукър Redmond RMC М90 (без използване на допълнително запичащи уреди)
Тези бутчета  се получават извънредно крехки, месото се топи в устата, а коричката е невероятно хрупкава и пикантна на вкус .

Всичко това е постигнато без допълнително запичане във фурна или под грил, нито е използван  запичащ капак или капак от халогенна фурна - само за 90 минути!

Необходими продукти:

3 бр. пилешки бутчета
1 ч.л. червен пипер
прясно смлян черен пипер на вкус
сол на вкус
250 мл тъмна бира
2 ч.л. олио

Ще ви е нужен още мултикукър с програми задушаване (stew) и запичане (roast) или с ръчни настройки на температурата 90С, 95C и 130С.

Време за готвене: 90 минути

Ако мултикукърът ви е по-мощен (нашият е с мощност 860) вата, ще ги приготвите по-бързо.


Начин на приготвяне:

Бутчетата почистваме, измиваме и натриваме със сол, червен и черен пипер и оставяме да  се мариноват за половин - един час.

Подреждаме маринованите бутчета в чашата на мултикукъра и изливаме вътре (но не върху месото, а отстрани) бирата. После внимателно загребваме 1 черпаче от бирата и поливаме пилешките бутчета, като внимаваме да не отмием апетитната марината върху кожичките .

Затваряме капака на кукъра и включваме на програма задушаване (stew) за 60 минути.
След приключване на програмата внимателно изваждаме бутчетата, изливаме всичкия сос и връщаме месото в чашата.
Включваме само за 5 минути на 90 градуса (или за 2-3 мин на "stew"), за да се изпари остатъчната течност в чашата на кукъра. Поливаме бутчетата с 2 ч.л. олио и включваме на програма "запичане" (roast)  или на 130 градуса за 30 минути.

След първите 15 минути обръщаме бутчетата,  да се запекат и от другата страна.

Резултата виждате на снимките - великолепни крехки бутчета, с прекрасно запечена хрупкава коричка, приготвени бързо и вкусно, без употреба на каквито и да било допълнителни запичащи уреди.

Добър апетит!

*** *** ***

Ако приготвената в мултикукър-нехерметик храна ви харесва, присъединете се към нашата  група във Фейсбук:

Всичко за мултикукърите - нехерметици>>> 

При нас ще откриете: общуване с притежатели на такива уреди, дружелюбни съвети, разяснение на въпроси, по които не сте наясно, рецепти, консултации, всичко, което ще направи сприятеляването ви с тези уреди  лесно и приятно! И ще откриете също колко по-лек и по-комфортен може да бъде ежедневният труд в кухнята !

Добре сте дошли при нас!
2 коментара:

  1. Ммм, чудесни са! Ще ги сготвя и аз задължително��.

    ОтговорИзтриване
  2. Много съм впечатлена.изглеждат като запечени във фурна. Всичко изглежда лесно, толкова добре е описано.Аз от скоро имам подобен уред и смятам, че за да се постигне такъв резултат, трябва доста практика и най-вече увереност, че няма да се провали човек. Винаги като приготвям нещо, най-много ме притеснява дали месото/каквото и да е/ , няма да стане най-малко жилаво. Но, благодаря, пожелавам успех и още много подобни рецепти.Надявам се и аз да мога да се похваля някой ден с подобно ястие . Хубава вечер, за всички които посетят тази страница.

    ОтговорИзтриване