На всички наши последователи, читатели и посетители пожелаваме весели и щастливи празници!

Здравейте и добре дошли в нашия блог!
Той е създаден с една единствена цел: да направим всичко по силите си, за да повишим информираността и разширим кръгозора на българския потребител, да му помогнем да натрупа информация за това революционно изобретение, облекчаващо домакинския труд в кухнята;
Да му дадем достатъчно информация, за да осъзнае ползата от правилно подбрания според конкретните потребности уред - мултикукър и от възможностите на различните модели.

Държим изрично да подчертаем:
Ние не работим за никого, този блог е наш личен частен проект и тук ще говорим без спестяване на фактите за различните модели мултикукъри и техните възможности, предимства и недостатъци, ще публикуваме рецепти - наши лични и взаимствани от подходящи добри източници.
Ще говорим за мултикукърите по света и за тези, достигнали до нашия пазар.

Пожелаваме ви приятно и ползотворно прекарване на времето в нашата страница!

Валя и Ирина

Към всички наши читатели бихме искали да отправим следните думи:

Преди всичко няма нищо страшно или тъжно в това, че някой вече си е купил мултикукър, който може и да не е най-добрият или най-подходящият за него и дори той да се чувства малко разочарован.

Истината е, че ние, българите, имаме много слаба представа за тези уреди, за различните модели и техните възможности.

Лошото е, че към момента у нас заинтересовани страни да обяснят и ограмотят потребителите за плюсовете и минусите, за характерните особености на различните модели няма - всеки гледа да рекламира, независимо от качествата на уредите, които предлага. А повечето търговци дори и това не правят както трябва - толкова слабо информативни са описанията на предлаганите уреди.

Идеалният уред още не е измислен, или ако е, то той не е стигнал по никой начин до пазара ни. За нас обаче е важно да сме наясно, преди да купуваме, с плюсовете и минусите, за да можем да преценим много точно с кой недостатък на избрания от нас уред можем да се примирим, и с кой не, както и с това, кои предимства, наред с дребните недостатъци на избрания уред, за нас представляват ценност, от която не искаме да се лишим.

Пък и никъде не е казано, че като сме си купили някой модел, той е ще ни е последният.

Ние вярваме, че на пазара тепърва ще се появяват нови модели и всеки ще има шанс при бъдеща покупка да избере нова машина, по-добра от предишната, която е имал, и в по-голяма степен удовлетворяваща неговите нужди.

неделя, 21 януари 2018 г.

Крехко и сочно запечено свинско каре в мултикукър REDMOND-RMC-M90-E


Свинското каре се слави като най-постното свинско месо, подходящо дори за хора на диета.
То е изключително качествено, но и трудно за приготвяне, точно защото е много постно.

Тези, които разбират от барбекю, казват, че при това месо рискът да бъде изгорено при печене и да стане сухо и на трески е много голям.

Но това свинско месо ние запекохме в мултикукър без грам мазнина и то се получи изключително сочно, крехко и много вкусно!

Ние използвахме нашия мултикукър Redmond RMC M90 E, но то може да се приготви във всеки мултикукър, който има програма "запичане"  ("roast"), печене ("bake") или ръчни настройки на температурата.

Ревюто на мултикукър REDMOND RMC-M90-E  може да прочетете тук>>>

И, както обикновено, на нас не са ни били необходими никакви запичащи капаци, грилове, капаци от халогенна фурна и прочие приспособления за запичане. Използван е само и единствено мултикукърът - нехерметик Redmond RMC-M-90-E.

Необходими продукти:

1 кг свинско каре
1 .5 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л. сол
няколко зърна бахар
няколко зърна черен пипер
1 листо дафинов лист

Ще ви е нужен още  1 целофанов плик за печене или ръкав за печене с подходяща дължина.Начин на приготвяне:

Парчето месо не се реже.

Измива се, подсушава се много добре с домакинска хартия, натрива се със смес от пушен червен пипер и сол и се завива във фолио за свежо съхранение.

След това се оставя поне 2 часа на студено.  Ние оставихме нашето месо цяла нощ в хладилник.

Маринованото месо се слага в плик за печене или в ръкав, без да се добавя никаква мазнина.

В плика се слагат още по няколко зърна бахар и черен пипер и 1 дафинов лист.

Пликът се завързва много добре и от горната му страна се набождат 3-4 съвсем малки дупки с клечка за зъби.

Така подготвеното месо се слага в сухата чаша на мултикукъра. Не се използва никаква мазнина - нито за намазване на месото, нито за намазване на чашата на кукъра.

Капакът се затваря  и се включва на програма "multi cook" (ръчни настройки) на 125С за 40 минути. Нашият кукър няма програма "запичане" ("roast"), затова зададохме температурата ръчно. Ако кукърът има програма "запичане"("roast") или печене ("bake"), може да се използва някоя от тях.

След като зададеното време изтече, месото се изважда внимателно от чашата, обръща се обратно, както е в плика и се връща в чашата. Задава се още 20 минути на 125С или програма запичане.

Готовото месо се изважда, в плика има много малко изтекъл сос (цялото количество сос се вижда в чинията) и никаква мазнина.

Месото е сочно, крехко, постно и много вкусно - подходящо дори ако сте на диета.

И толкова апетитно с ароматната си червена коричка!

Добър апетит!

*** *** ***

Ако приготвената в мултикукър-нехерметик храна ви харесва, присъединете се към нашата  група във Фейсбук:

Всичко за мултикукърите - нехерметици>>> 

При нас ще откриете: общуване с притежатели на такива уреди, дружелюбни съвети, разяснение на въпроси, по които не сте наясно, рецепти, консултации, всичко, което ще направи сприятеляването ви с тези уреди  лесно и приятно! И ще откриете също колко по-лек и по-комфортен може да бъде ежедневният труд в кухнята !


2 коментара: