На всички наши последователи, читатели и посетители пожелаваме весели и щастливи празници!

Здравейте и добре дошли в нашия блог!
Той е създаден с една единствена цел: да направим всичко по силите си, за да повишим информираността и разширим кръгозора на българския потребител, да му помогнем да натрупа информация за това революционно изобретение, облекчаващо домакинския труд в кухнята;
Да му дадем достатъчно информация, за да осъзнае ползата от правилно подбрания според конкретните потребности уред - мултикукър и от възможностите на различните модели.

Държим изрично да подчертаем:
Ние не работим за никого, този блог е наш личен частен проект и тук ще говорим без спестяване на фактите за различните модели мултикукъри и техните възможности, предимства и недостатъци, ще публикуваме рецепти - наши лични и взаимствани от подходящи добри източници.
Ще говорим за мултикукърите по света и за тези, достигнали до нашия пазар.

Пожелаваме ви приятно и ползотворно прекарване на времето в нашата страница!

Валя и Ирина

Към всички наши читатели бихме искали да отправим следните думи:

Преди всичко няма нищо страшно или тъжно в това, че някой вече си е купил мултикукър, който може и да не е най-добрият или най-подходящият за него и дори той да се чувства малко разочарован.

Истината е, че ние, българите, имаме много слаба представа за тези уреди, за различните модели и техните възможности.

Лошото е, че към момента у нас заинтересовани страни да обяснят и ограмотят потребителите за плюсовете и минусите, за характерните особености на различните модели няма - всеки гледа да рекламира, независимо от качествата на уредите, които предлага. А повечето търговци дори и това не правят както трябва - толкова слабо информативни са описанията на предлаганите уреди.

Идеалният уред още не е измислен, или ако е, то той не е стигнал по никой начин до пазара ни. За нас обаче е важно да сме наясно, преди да купуваме, с плюсовете и минусите, за да можем да преценим много точно с кой недостатък на избрания от нас уред можем да се примирим, и с кой не, както и с това, кои предимства, наред с дребните недостатъци на избрания уред, за нас представляват ценност, от която не искаме да се лишим.

Пък и никъде не е казано, че като сме си купили някой модел, той е ще ни е последният.

Ние вярваме, че на пазара тепърва ще се появяват нови модели и всеки ще има шанс при бъдеща покупка да избере нова машина, по-добра от предишната, която е имал, и в по-голяма степен удовлетворяваща неговите нужди.

вторник, 8 май 2018 г.

Ревю на мултикукър REDMOND RMC М90 EREDMOND RMC M90E E мултикукърът - нехерметик с най-добрите потребителски качества от своя клас, предлаган до момента на българския пазар с осигурено гаранционно и извън-гаранционно сервизно обслужване  в оторизиран сервиз на територията на страната, когато е закупен от официален представител на REDMOND за България.

– Висококачествените материали, с които са изработени всички части на REDMOND RMC M90, които имат пряк контакт с приготвяната храна, е един от отличителните белези на този уред, който го откроява от множество други уреди на други производители със сходни технически параметри.
– Уредът има 5-литрова чаша с дръжки с изключително висококачествено патентовано южно-корейско керамично покритие ANATO R и 2 години гаранция.

– Подвижен вътрешен капак за по-лесно почистване. Уплътнителят на вътрешния капак НЕ поема миризмите от предишни готвения, независимо колко дълго е експлоатиран уредът.

– Сензорни бутони , много красив цветен LED дисплей с индикатор за време, температура и вграден часовник.

– На задната стена на уреда се намира контейнерът за събиране на конденза, благодарение на който той не се излива обратно в храната ви при отваряне на капака.

–  Подвижна дръжка за лесно преместване и пренасяне.


REDMOND  RMC М90 Е конструиран да готви храната чрез технологията за 3D нагряване, благодарение на която тя се приготвя като в руска печка, всяко късче от храната се сготвя равномерно, независимо къде се намира в купата - на дъното, на повърхността, близо до стените или по средата и. 

Нищо не остава недоварено и не е разварено.  

Нищо не кипи и не клокочи, не пръска по капака, благодарение на което полезният обем на купата реално е 4 литра храна при общ обем на купата 5 литра.

Храната се получава с по-богат, по-наситен по-нежен и по-плътен вкус от сготвената в обикновен мултикукър без тази технология.

БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕХНОЛОГИЯТА ЗА 3D НАГРЯВАНЕ ХРАНАТА СЕ СГОТВЯ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЪРЗО.
Практически с тази  технология опасенията, че в нехерметик няма да можете да готвите така бързо, както в уред-херметик, стават неоснователни и безсмислени. 
Това все още не се разбира от огромното болшинство потребители, но то е  факт.


Какво представлява 3D технологията на нагряване може да прочетете тук>>>.

16 АВТОМАТИЧНИ ПРОГРАМИ, МЕЖДУ КОИТО ПРОГРАМАТА MULTI COOK.
с 28 ръчни настройки на температурата: от 35 до 170 градуса и стъпка на промяна 5 градуса ви дават възможност за изпълнение на неизчерпаемо разнообразие от рецепти - практически всичко, което вашата креативност и вашите способности могат да сътворят в кухнята .

Програмите са следните:

1. "Multicook"  Тази програма е предназначена за приготвяне на всякакви ястия по избор на потребителя.  Стандартното време за приготвяне на храна в тази програма е установено на 15 минути, а температурата е 100С. Потребителят може да измени  температурата от 35С до 170С, със стъпка на промяна 5C. След приключване на програмата , ако функцията не е предварително изключена, се включва "поддържане на топлината".

В инструкцията за употреба е приложена подробна таблица как може да приготвите допълнително още много други храни - при колко градуса ( от 35С до 170С ) и за колко време.

2."Оatmeal".  Програмата се препоръчва за приготвяне на млечни каши. Стандартното време за приготвяне на храна  с тази програма е 10 минути.Възможна е ръчна промяна на времето за приготвяне с тази програма да се промени в диапазон от 5 минути до 1 час и 30 минути със стъпка на промяна от 1 минута.

В инструкцията подробно са посочени всички стъпки, които трябва да извърши притежателят на уреда за постигане на най-добър резултат на храната.

3."Stew". Препоръчва се за задушаване на месо, птица, зеленчуци, морска храна. Стандартното време за приготвяне е 1 час. Възможно е да установите времето за приготвяне в  диапазон от 20 минути до 12 часа със стъпка на промяна 5 минути.

4."Fry". Препоръчва се за пържене на месо, птица, морска храна и зеленчуци. Стандартното време за приготвяне е 15 минути, възможна е ръчна промяна на времето в диапазон от 5 минути до 1 час и 30 минути със стъпка на промяна 1 минута.

5. "Soup". Препоръчва се за приготвяне на различни бульони и първи ястия, а така също за компоти и напитки. Стандартното време за приготвяне е 1 час. Възможна е ръчна промяна на времето за приготвяне в диапазон от 20 минути до 8 часа със стъпка на промяна от 5 минути.

5."Steam". Препоръчва се за приготвяне на пара на месо, риба, зеленчуци, диетични и вегетариански ястия, детско меню. Стандартното време за приготвяне е 15 минути. Ръчно може да се установи време време в диапазон от 5 минути до 2 часа със стъпка на промяна 5 минути.
В инструкцията има указание за действията, които трябва да извърши притежателят за постигане на най-добър резултат на храната.

 6."Pasta". Препоръчва се за приготвяне на макаронени изделия, сваряване на яйца и т.н. Стандартното време за приготвяне е 8 минути. Възможно е ръчно установяване на времето за приготвяне в диапазон от 2 до 20 минути със стъпка на установка 1 минута.

7."Slow Cook". препоръчва се за приготвяне на месо, топено мляко и др. При използване на тази програма месото се получава с подчертано нежен и крехък вкус, запазва се цветът и видът му, а бульонът е изключително бистър и ароматен. Особено ако заедно с месото добавите в купата малко нарязан морков, лук, зелена или червена чушка, или корени за супа, няколко  зрънца бахар, черен пипер и дафинов лист.

8."Boil". Препоръчва се за приготвяне на зеленчуци и бобови. Стандартното време за приготвяне е 40 минути. Възможна е ръчна установка на времето за приготвяне в диапазон от 5 минути до 2 часа със стъпка на промяна 5 минути.

9."Bake". Препоръчва се за изпичане на бисквити, кексове, блатове за торта, пирози от тесто с  мая и бутер тесто и др. . Стандартното време за приготвяне е 1 час. Възможна е ръчна промяна на времето в диапазон от 20 минути до 8 часа със стъпка на промяна 5 минути.

Печените изделия от тесто с мая и бисквитено тесто в този уред се получават изключително качествено. Ако печете кекс, сладкиш или блат за торта, обръщане на изделието не е необходимо. Благодарение на 3D нагряването горната част на изделието се изпича равномерно едновременно с долната, тестото се надига много добре а препичане и/или изгаряне на тестото отдолу с недопичане отгоре НИКОГА не се случва.

При печене в този уред запичащ капак може да се използва единствено ако искате по-зачервена коричка на вашето изделие от тесто - например при печене на баница. Самото тесто на печивото при правилно зададено време е винаги идеално изпечено.
Възможно е запичащият капак да се използва едновременно с работата на програмата "bake".

10."Grain". Програмата се препоръчва за приготвяне на ронливи каши от различни видове зърно, приготвяне на гарнитури. Стандартното време за приготвяне е 35 минути. Възможна е ръчна промяна на времето в диапазон от 5 минути до 4 часа със стъпка на промяна 5 минути.

11."Pilaf". Препоръчва се за приготвяне на различни видове пилаф или паеля. Стандартното време е 1 час. Възможна е ръчна промяна в диапазон от 20 минути до 1 час и 30 минути със стъпка 10 минути.

12."Yogurt/Dough". С помощта на тази програма можете да приготвяте различни йогурти, кисели млека, кефир. Може да я използвате за втасване на вече омесено тесто с мая. Стандартното време за приготвяне е установено на 8 часа. Възможна е ръчна промяна на времето от 6 часа в диапазон от 6 до 12 часа със стъпка 10 минути.

В инструкцията подробно е посочено какви действия трябва да извършите  за постигане на най-добър резултат.

13."Pizza". Препоръчва се за изпичане на пица.

14. "Bread". Препоръчва се за изпичане на хляб от пшенично брашно с добавяне на ръжено брашно. Програмата има цял цикъл на приготвяне на хляба като ферментация и изпичане, без месене. Стандартното време на програмата е 3 часа, катоо евъзможно времето да се промени от 1 до 6 часа със стъпка на промяна 10 минути.

15. "Dessert" Препоръчва се за приготвяне на различни десерти от плодове

16. "Quick Cook" е програма за бързо готвене на храни от ориз и ронливи зърнени каши.

– Чрез функцията за отложен старт "Тime Delay" може да  отложите началото на програмата от 10 минути до 24 часа, като стъпката на промяна е 10 минути

– Функцията "Keep Warm" ще поддържа храната ви топла в продължение на 24 часа при температура 70-75 С. Възможное предварително изключване на тази функция.

Функцията за затопляне на ястията  ще затопли вашата храна до 70-75С, след което ще се включи функцията за поддържане на топлината, която ще поддържа храната топла в продължение на 24 часа

Предимства на уреда

– Технология за 3D нагряване;
– Програма за бързо готвене;
– Програма за бавно готвене;
– Функция за отложен старт до 24 часа
– Функция за поддържане на топлината до 24 часа
– Контейнер за събиране на конденза;
– Подвижен вътрешен капак и разглобяем клапан за парата за най-лесно почистване;
– Подвижният вътрешен капак и купата не поемат миризми от предишни готвения, независимо от продължителността на експлоатацията.
– Изключително лесно и бързо почистване и поддръжка на уреда - необходими са 2-3 минути, за да го почистите след работа.
– Изключително лек и компактен уред с малки размери
– Красив футуристичен дизайн, който внася в кухнята своето неповторимо излъчване и допринася за уютна атмосфера


– В комплекта са включени пластмасова кошница за варене на пара, метална кошница за дълбоко пържене (фритюр) с лесно разглобяема дръжка, книжка със 100 рецепти, ръководство за употреба на български език, мерителна чашка, пластмасова лъжица за ориз и ергономичен пластмасов черпак;
– мощност 860 w
– Тегло 4.2 кг;
– Размери: 36 x 23 x 28 см;


Недостатъци на уреда:

– Корпусът е изработен от твърде мека пластмаса и при невнимателно боравене може лесно да се надраска. Това обаче по никакъв начин не влияе на работата му - просто за да не изгуби уредът  своя спретнат вид, трябва да сте внимателни и да не допускате докосването на остри и  драскащи предмети до  корпуса.
– При  избиране програмите могат да се превъртат само в една посока - няма функция да се завърнете на програма, ако сте я подминали.
– Същото касае избирането на функциите за температура и време.

Тези недостатъци обаче не са съществени в сравнение с всички предимства, които получавате с този уред.


Водени от личния си опит, можем горещо да ви препоръчаме мултикукъра REDMOND RMC М90 E.

Мултикукърът REDMOND RMC M90E  може да бъде закупен от официалния представител на REDMOND за България www.strela.bg ТУК>>>Няма коментари:

Публикуване на коментар